Стипендии за жени учени от България

анПетата Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ набира кандидатури за стипендии от жени учени в областта на естествените науки, обявиха организаторите от L’Oréal и UNESCO. Целта на инициативата е да подпомогне изследователската дейност на жени учени в България и да ги поощри да продължат своята академична кариера.

За стипендия могат да кандидатстват всички жени от България на възраст до 35 години, които учат по докторски програми или вече имат докторска степен и се занимават с научни изследвания в сферата на естествените науки. Кандидатурите ще се оценяват от специално жури от водещи специалисти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и представители на партньорите в проекта. Те ще присъдят три стипендии, по 5000 евро всяка, съобщиха още организаторите. В допълнение един от стипендиантите тази година ще може да участва и в наскоро стартиралата международна програма International Rising Talents, която селектира най-добрите учени сред победителите в националните и регионалните стипендиантски програми от съответната гоzapochna_stipendiantskata_programa_za_zhenite_v_naukata_medium200x200дина. В рамките на международната програма ще бъдат раздадени 15 международни гранта на избрани участници от цял свят.

Срокът за подаване на заявленията за участие в програмата „За жените в науката“ е до 15 декември 2014 г. Кандидатите могат да изпращат документите си по пощата в Националната комисия за UNESCO в България, уебсайта на програмата или на имейл адрес: snishkova@mfa.government.bg.

А на следния сайт можете да научите повече за най-известните жени в науката 🙂

Мария Урилска

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s