Образование и живот в Германия

Наскоро попаднах на изключително полезен youtube канал на DAAD, посветен на образованието в Германия (DAAD – German Academic Exchange Service).

STUDY IN GERMANY LAND OF IDEASКаналът е на немски и английски език и е предназначен за студенти, бъдещи или настоящи. Качените видеа предлагат информация за разходите за живот и обучение в Германия, работа след завършване и още полезни съвети за това как да се справим с ученето и живота в Германия като студенти от друга държава.

Едно от видеата представя различните организации, създадени за да помагат на чуждестранни студенти в Германия: 

На DAAD Youtube канала са публикувани тези и още видео от серията Student life, посветени на въпроса какво е да си студент в Германия и как може да се справиш с предизвикателствата там.

Колко ще ми струва да уча в Германия?

Студентски живот: Живот, разходи и срещи с хора? 

Каналът публикува и видеа за водещи специалности в различни немски университети: Инжинерство в TU Munich, както и препоръки при кандидатстване в Германски университети. Повече за самото образование и изискванията на университети в Германия можете да намерите тук.

Организацията DAAD, която поддържа youtube канала, свързва немски институции за висше образование и промотира академичните отношения на международно ниво. В DAAD членуват над 230 институции за висше образование и 120 студентски организации. Програмите, които предлага обикновено са отворени за хора от всички академични дисциплини и страни и са както за чужденци, така и за Германци. На сайта на DAAD може да намерите повече за образованието в Германия, полезни съвети при кандидатстване, както и информация за стипендии: линк.

Онлайн търсачка на програми за висше образование в Германия: link

Вашият коментар